Çatlaklara Doğal Çözümler

Cildinizi nemli tutun: Aslında vücut genel olarak her zaman neme ihtiyaç duyar. Cilt sağlığı için de sıvı veya nem ihtiyacı önemlidir. Bunun için nemlendirici ürünler dışında vücudun sıvı ihtiyacını da gözetmek gerekiyor. Özellikle hamilelikte günlük su tüketimini artırmak önemli; suyu çay veya meyve suları gibi içeceklerden değil, doğruda tüketmek gerekiyor. Yeterli su tüketmenin cilt çatlaklarına karşı önemli bir ayrıntı olduğunu unutmamak gerekiyor!

Sağlıklı beslenin: Hamilelik döneminde sağlıklı beslenmenin önemini anlatmaya gerek yok. Çünkü hamile kadın aynı anda “iki can” beslemek zorundadır. Beslenme, cildinizin esnekliği için de önemlidir. Bazı besinler, içerdikleri vitamin ve mineraller sayesinde cildi esnekleştirir. C ve E vitaminleri barındıran besinler özellikle tercih edilmelidir. Ayrıca, doktorun tavsiye edeceği cilde faydalı farklı besinler de çatlak önlemek için etkili olabilir.

Yağlı masaj yaptırın: Çatlak önleme açısından oldukça faydalı bir yöntemdir. Masaj, cildin gerildiği bölgeleri esnekleştirir. Zeytinyağı, jojoba yağı, kakao yağı ve rüşeym yağı gibi yağlarla masaj yaptırmayı deneyin. Çatlaklarınızın boyutuna göre ne kadar sürede masaj yaptıracağınıza karar verebilirsiniz.

Kakao yağı: Hamilelik çatlaklarını önlemede popüler bir yağdır. Özellikle nemlendirici özelliğinden faydalanmak için kullanılır. Her gün derinin gerginleştiği bölgelere düzenli olarak uygulanırsa çatlakları önleyebilmektedir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar