Makyaj Sırları

Tam Kapatıcı Krem Fondöten

Krem fondötenlerde her zaman bir kapatıcılık problemi yaşamışızdır. Krem fondötenler daha transparan bir kapatıcılık sağladığı için kullandığımız concealerlar (kapatıcı) bariz bir şekilde belli olur. Öyleyse fondöteninizden eğer orta-tam kapatıcılık istiyorsanız, bir dahaki sefere fondöteninizi bir bazla karıştırıp öyle uygulayın ve değişimi kendiniz görün.

Yağlı ciltler için krem fondöten

Yağlı bir cilde sahipseniz, eminiz ki milyonlarca kez cildinize krem fondöten uygulamamanız söylenmiştir. O zaman size uygulayabileceğiniz bir yol gösterelim. Krem fondöteni nemli bir sünger yardımıyla yüzünüze uygulayın. Neredeyse bütün fondötenlerin içinde yayma özelliği vermek için yağ bulunur. Ama siz nemli bir sünger kullanarak fondötenin yalnızca pigmentlerini, yani renk verici maddelerini alırken, yağı cildinizden uzak tutmayı başaracaksınız. Böylece uygulamadan sonra yüzünüzde mat ve yağsız bir görünüm oluşacak.

Gençlik Dolu Allık

Allığı genelde elmacık kemiklerimize dikkat çekmek için kullanırız, ancak allığın yüzü kontürlemeyle alakalı bir çok kullanım alanı daha vardır. Bir dahaki sefere allığınızı elmacık kemiklerinizin altına daha hafif, saç sınırınızın olduğu bögelere daha yoğun ve koyu tonda sürmeyi deneyin. Yüzünüzün bu teknikle birdenbire nasıl gençleştiğini gördüğünüzde şok olacaksınız.

Deodorant yalnızca kokuyla alakalı değildir

Yağ makyajın en büyük düşmanıdır, ve evet yağ emici peçeteleri kullanışlı buluyor olabilirsiniz, ancak eğer bir partide bir sürü insanın arasındayken peçetelerle biraz garip görüneceğinizi söylememiz gerekir. İşte ipucu: Parmaklarınıza biraz deodorant sıkın ve T bölgenize, göz altlarınıza veya herhangi bir yağlanmış bölgeye parmaklarınızla “pıt pıt pıt” yaparak uygulayın. Böylece yağı ve teri uzaklaştıracak ve makyajınızın bozulmasına engel olacaksınız.

Kıskandıran Kirpikler

Blake Lively’nin gökyüzüne uzanan kirpiklerini daha önce fark etmiş miydiniz? Biz hayranlıkla takip ediyorduk ve sonunda sırrı bulduk. Kara Yoshimoto (Chanel’in ünlü makyaj sanatçısı) bir aydan daha önce alınmış maskaraları kullanmamamızı öneriyor. Kirpiklerinize maskarayı dipten uca uygulamalısınız. İpucuysa dipleri olabildiğince kalın, uçları olabildiğince ince ve natürel yapmalıyız.

 Kırılmış makyaj malzemelerini yeniden kullanılabilir hale getirmek

Tonlarca para döktüğünüz sıkıştırılmış pudranızın ya da bronzerınızın kutusunun içinde kırılıp paramparça olduğunu görmek sizin de kalbinizi kırmıyor mu? Sonuçta buna engel olabilecek kadar da dikkatli hiç kimse olamaz. Öyleyse, işte size kırılmış pudra ve benzeri makyaj malzemelerinizi tekrar kullanabilmenizi ve dolayısıyla paranızın cebinizde kalmasını sağlayacak bir ipucu: Kırılmış pudraya birkaç damla alkol ekleyin, pudra yumuşayacaktır. Parmağınızı kullanarak karıştırın ve karışımı macun haline getirin. Kutunun şekline göre yayın. Bir kaşık yardımıyla da onarılmış pudranıza şekil verebilirsiniz.

Maskara kullanmadan maskara etkisi yaratmak

Havalı kalın ve uzun kirpikler için her zaman maskaraya ihtiyacınız yok. Sadece eyelinerkullanarak aynı görünüşü yaratabileceğiniz bir ipucu veriyoruz. Üst göz kapağınızın dibine eyelinerı uygularken kirpiklerin arasındaki dip bölgelere de uygulayın. Böylece maskara kullanmadan kalın kirpik illüzyonu yaratmış olacaksınız.

Sorun çıkarmayan maskara

Hepimiz suya dayanıklı maskaraları çok seviyoruz, ancak suya dayanıklı maskaralar iş makyaj çıkarmaya geldiğinde adeta bir işkenceye dönüşebiliyor. Ben de seferinde birkaç çift kirpiğimi bu uğurda kaybediyorum. Öyleyse, önce normal maskarayı kirpiklerinize uygulayıp, bitirişi suya dayanıklı maskarayla yapmayı deneyebilirsiniz. Böylece makyaj çıkarmak özel bir makyaj çıkarma solüsyonuna ihtiyaç kalmadan mümkün olacak, yani çocuk oyuncağı olacak!

Dudak Parlatıcılarıyla Tatlı Bir Bitiriş

Dudak parlatıcılarına olan aşkımızı anlat anlat bitiremeyiz ancak kurumuş, topaklanmış ve pütürpütür olmuş parlatıcılar da dudağımızı renksiz bırakarak aynı derecede korkunç bir görüntü yaratır. Parlatıcınızın dudağınıza eşitsiz bir şekilde dağılması her gün başımıza gelen bir şeydir. İşte bunu engellemek için yapabileceğiniz ufak bir öneri: Dudaklarınızı diş fırçanızla ya da nemli bir havluyla ovalayın, böylece dudaklarınızdaki ölü derilerden kurtulacaksınız. Şimdi parlatıcıyı sürdüğünüzde ürün dudağınızın her bölgesi tarafından eşit şekilde emilecek ve güzel bir görüntü oluşturacaktır

Dolgun dudak etkisi

Angelina Jolie’nin dolgun dudaklarını seviyor musunuz? Öyleyse, bu ipucu sizin için gelsin. Rujunuz ve parlatıcınızla işiniz bittiğinde, azıcık gümüş ya da altın dudak parlatıcısını alt dudağınızın orta bölümüne dokundurun. Ayrıca üst dudağınızın girinti bölgesine biraz dudak balmı sürerek hafif bir parlaklık verin. Bu bölgedeki parlaklık dolgun dudak illüzyonu yaratacaktır.

Aloe Vera Bazı

Eğer makyaj için bir bazınız yoksa, aloe vera jölesini baz olarak kullanabilirsiniz. Uyguladıktan hemen sonra fondöteninizi de sürün ki jöle hemen kuruyup kalmasın. Güneş koruyucu da iyi bir baz görevi görmektedir. Eğer makyajınızı yapmadan önce yüzünüze güneş koruyucu bir losyon uyguladıysanız, ekstra olarak baz kullanmanıza gerek kalmaz.

Daha dar alınlar

Geniş bir alın dikkati yüzünüzün geri kalanından kendine çekme potansiyeline sahiptir. Eğer kahkülleriniz varsa, zaten çözümü kendiniz bulmuşsunuz demektir ancak saç kestirme modunda değilseniz, işte yapabileceğiniz bir başka şey daha. Bronzerınızı alın (mat olan, parlak olan gizlemek yerine daha çok öne çıkaracaktır), alnınızın bilimum bölgesine fırçanızın ucuyla dokundurup bırakarak uygulayın. Aynı zamanda saç çizginize de. Daha sonra yine fırçayı kullanarak dairesel hareketlerle teninizdeki bronzerı iyice karıştırın. Bronzer, gölgelendirme özelliğiyle büyük bir bölgenin daha küçük görünmesini sağlar Eğer fark ettiyseniz, Nina Dobrev bu hileyi sürekli kullanıyor!
  1. Burun Makyajı ince  ve sivri bir burun
Geniş ve büyük bir burnun bu basit ipucuyla daha küçük görünmesini sağlayabiliriz. Fondöteni normalde nasıl yapıyorsanız öyle uygulayın, daha sonra burun kemiğinize fırçayı dikeyleştirerek dikey hizada aydınlatıcı uygulayın. Bir aşağı bir yukarı. Bunu düz bir çizgi halinde yapmalısınız. Bu işlem burnunuzu daha ince gösterecektir. Burnunuzun ucuna aydınlatıcı uygulamanız da daha sivri ve kalkık bir burun görünümü verecektir.

Ruj ve Concelaer

Çok az miktarda mercan rengi ya da şeftali rengi ruju concealerla karıştırıp uygulamak bir dakika içinde sizi yenilenmiş gözlere sahip olmanızı sağlayacaktır. Yalnızca dümdüz bir concealer kullanmak vazen göz altlarınıza sahte bir görünüm verebilir, böylece makyajınız çok yapay durur. Concealerınızın içine acızık renk katarak, daha doğal bir görünüm elde edersiniz ve gözleriniz de daha parıltılı durur.

Mükemmelleştiren Noktalar

Makyaj dünyasının insanları buna benekleme/noktalama (stippling) diyorlar. Benekleme, fondöteni ovarak yaymak yerine, fırçanın ucuyla nokta nokta dokundurarak uygulama işlemidir. Öyleyse bir dahaki sefere fondöten süreceğiniz zaman, daha doğal bir görünüm için noktalama yöntemini kullanın. Fırçayla uygulamalarda daha iyi sonuçlar alacaksınız.

Fondöten vs. Renkli Nemlendirici

Renkli nemlendiriciler makyaj dünyasının yükselen yıldızları haline geldi. Renkli nemlendiricinin asıl amacı adı üstünde cildinizi nemlendirmek ve bunu yaparken de birazcık da renk vermek. Daha doğal bir görünüm istediğinizde, biraz fondötenle biraz renkli nemlendiriciyi düzgün ve doğru oranda karıştırıp uygulayabilirsiniz. Böylece yüzünüzün üzerinde yarı saydam bir tabaka oluşacak ve sanki makyajsızmışsınız gibi bir görüntü verecektir, ancak aynı zamanda gözenekleri ve küçük cilt bozukluklarını da kapatacaktır.

Doğal Zenginleştirici Makyaj Temizleyicisi

Makyaj temizleyiciniz olmadığında, bir parça pamuğa zeytinyağı dökün ve gözlerinize ve dudaklarınıza uygulayın. Bu yalnızca makyajınızı çıkarmanıza değil, cildinizi nemlendirmenize de yardımcı olacaktır. Zeytinyağı gözler ve dudaklar için mükemmel bir malzemedir. Hatta, eğer gözaltı morluklarınız konusunda endişeliyseniz, yatmadan önce bir pamuk yardımıla göz altlarınıza zeytinyağı uygulayabilirseniz. Vee, son bir ipucu daha, zeytinyağını gözlere uygulamak kirpiklerinizi uzatacak ve kalınlaştıracaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar